07 اردیبهشت 1404
logo

مرکز تحقیقات دندانپزشکی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

کشت میکروارگانیسم ها

  • انواع محیط های کشت
1.محیط های کشت مایع (براث)
2.محیط های کشت جامد (آگار)

 

1. روش کشت میکروارگانیسم ها در محیط های کشت مایع

ابتدا یک آنس- لوپ را برداشته و با شعله استریل می کنیم. سپس با استفاده از آنس-لوپ استریل، نمونه را از محیط مایع یا جامد بر می داریم، لوله حاوی محیط کشت را از روی شعله رد می کنیم تا سترون شود، سپس لوپ را داخل محیط فرو می بریم و به آرامی تکان می دهیم تا میکروب ها پخش شود.

 

2.روش کشت میکروارگانیسم ها در محیط های کشت جامد
  •    کشت کلنی در لوله حاوی محیط کشت جامد

برای کشت کلنی در محیط جامد در لوله، آنس را استریل می کنیم، یک کلنی بر می داریم و آنس را در محیط کشت فرو می بریم.

 

  •      کشت خطی بر محیط کشت جامد

با استفاده از آنس استریل کلنی از محیط کشت جامد برداشته می شود و به صورت خط های موازی کشت داده می شود. سپس در انتهای خط کشت ناحیه اول، خطوط به صورت موازی کشیده می شوند و در جهت سوم هم همین روند تکرار می شود که با این روش می توان تک کلنی از کشت تهیه کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه